torstai 21. marraskuuta 2013

Elämää muokkaavat taiteet

Koin toista blogia lukiessani muistutuksen siitä kuinka kirja, elokuva tai jokin tietty biisi muuttaa elämää. Ihminen, varsinkin paljon lukeva, lukee elämänsä aikana paljon kirjoja, novelleja ja artikkeleita, joista suurin osa on itselle mitättömiä eivätkä sen kummemmin kirjan loputtua edes muistu mieleen. Jotkut sanat ja jutut vaikuttavat sillä hetkellä tärkeiltä ja opettavilta mutta hetken kuluttua tuskin niitä enää muistatkaan. Sitten on niitä, jotka jäävät kummittelemaan alitajuntaan ja jotka muuttavat elämää. Joiden loppumisen jälkeen kokee jopa puhdasta ikävää kirjan maailmaa ja henkilöitä kohtaan.

Viime aikoina on paljon kohistu Googlen työntekijästä joka jätti kyseisen imperiumin ja rupesi tekemään jotain oikeasti tärkeää - kertoo jo jonkin verran etten edes muista henkilön nimeä tai mitä tämä rupesi tekemään. Uskon tämän johtuneen siitä että olin jo kyseisen opetuksen tajunnut ennen tämän työntekijän julistamista. Olen keksinyt mitä oikeasti haluan tehdä, minkä koen merkitykselliseksi ja tietty myös mahdolliseksi. Tämä suuri (lisää sarkasmi tähän) aivojen mullistus on tapahtunut viimeisen parin vuoden sisällä, joten ihan mistään nopeasta *PAM* omena putosi puusta-oivalluksesta ei ole kyse.

Huomaamatta myös monesta kappaleesta tulee merkittäviä. Tietyllä hetkellä tietty kappale taustalla jää ikuisesti muistoihin muistuttaen siitä hetkestä. Mikä sopisi paremmin soivaksi, kun ystäväni vanha kumppani lähti koirien taivaaseen, kuin Adelen Someone like you? Maailmankaikkeus teki tämän valinnan kun kyseinen kappale radiosta juuri tuolloin hiljaisena soi. 


linkki youtubeen

Jokaisella pariskunnallakin yleensä kai on jokin tietty kappale, ja jos ei ole niin kai se on tapana vaikka päättämällä päättää. Onnekseni en ole joutunut (enkä kyllä näin olisi tehnytkään) päättämällä päättämään, vaan on ollut alusta asti selvää mikä kappale on meidän. Kuulin tämän ensimmäistä kertaa samana päivänä kun tapasin hänet, koko automatka Vaasasta Helsinkiin oli tämä kappale repeatilla, kuskimme kiusaksi. Kun tapasimme ja kun kyseinen kappale laitettiin hieman myöhemmin ilmoille, yleisön vaatimuksesta tietty, tunnisti hän biisin ja piti siitä. Sillä hetkellä tiesin sydämeni karanneen kuorestaan, ja hyvää nopeutta myöskin puhelinnumeroni. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti