torstai 3. huhtikuuta 2014

Haaveet todeksi

Tähän kohtaan oikeasti pitäisi päivittää kaikkea mitä viimeisten viikkojen aikana on tapahtunut, niin hyviä kuin huonoja juttuja mutta ne saakoot odottaa nyt toistaiseksi. Päätin nimittäin joku aika sitten että on aika ruveta elämään, eli toteuttamaan haaveita. Sysäyksen tälle kaikelle antoi kun löysin Facebookissa julkaisun jossa näin että Evil Activies on tulossa Barcelonaan muutaman viikon sisällä. Löydettyäni lennot meno-paluuna 50 €, ja vahvistettuani eläintenhoitajan, en keksinyt enää ainuttakaan syytä miksi emme lähtisi katsomaan tätä dj:tä jota olin viimeiset 4 vuotta odottanut näkeväni jossain. Vielä paremman asiasta teki sen että samalle viikolle osuisi meidän vuosipäivä, ja kenenkäs biisi se olikaan se "meidän" biisi.. Planeetat oli kerrankin asettuneet oikein.

,

Toinen hieman pidempään olemassa ollut haave myös sai tulta alleen kun vihdoin sain "luvan" hankkia jotain mistä olin haaveillut viimeiset 20 vuotta. Itse asiassa varmaan sitäkin kauemmin. Päätin/mme, että viimein voisi olla hyvä aika hankkia hevonen, tuo porkkanoita rouheasti jauhava kauramoottori. Ensimmäinen askel tätä unelmaa kohti on uuden paikan etsiminen/miettiminen, jotta saadaan tuo ihanuus omaan pihaan. Muutamia paikkoja onkin tullut jo katseltua ja 1 unelma löytyi. Lähiaikoina kuullaan saadaanko unelmapaikka vai pitääkö jatkaa vielä etsintää. 

Olen lukenut iltaisin, ja ehkä myös hieman työaikaakin kuluttanut heppatietouden tankkaamiseen. Mitä enemmän olen lukenut, sitä vakuuttuneempi olen siitä että haluan hoitaa omaa karvaturpaani niin "luonnonmukaisesti" kuin mahdollista, tarkoittaen että turpainen saa elää ilman rautakenkiä, kuolaimia tai säännösteltyjä ruokaikoja. Saa nähdä kuinka hyvin nämä suunnitelmat tulevat toteutumaan kun arki ja mahdolliset haasteet esittäytyvät.

Coinissa oli viime viikonloppuna heppamessut joihin olin suunnitellut tunkevani juuri ilmestyneestä palkastani karkeasti sanottuna n. 99 %. Edellisvuodesta poiketen yllätys olikin suuri kun löytyi vain 1 pieni myyntikoju ja meno muutenkin oli paljon pienimuotoisempaa kuin viimeksi. Kumpanakin päivänä paikalla käytiin ja hienoja hevosia ja taitavia ratsastajia toki nähtiin, mutta auton takapenkki ammotti tyhjyyttään pois kurvatessamme. Pitänee jatkaa lapsenomaista innostusta Agro Malagan hevos-osastolla ensi viikolla. Paikasta ja hevosesta ei vielä ole tietoa mutta mikään ei onneksi estä ostamasta harjoja, linimenttejä sekä pinteleitä jne.. Ihan sama fiilis kuin reipas 20 vuotta sitten kun ostin Vekku-Liidolle, Eevalle, Elmolle sekä monille muille hoitotarvikkeita. Olen varmaan hyvä malliesimerkki ensimmäisen hevosen hankkijasta hölmön intoiluni kanssa, ja teen sen vielä täydellä ylpeydellä!

Valjakkoajoa








Netin ihmeellisestä maailmasta onnistuin löytämään yli 20 v. vanhoja kuvia joissa on mun elämääni vaikuttaneita heppoja, joitakin jo yllä mainittuina. Valitettavasti muutama hyvin tärkeä jäi puuttumaan ja seuraavalla Suomen reissulla pitääkin skannailla vanhoja kuvia oikein urakalla..

Elmo, elämäni rakkauden "Eevan" (Eva Bomlund) jälkeläinen

Rimo
Guzzi

Aramara Bumbell Bee "Pampula"


Tuliver eli Tulppa/Turbo

Ponit ovat minut penskasta asti kasvattaneet, ja edelleenkin monet rakkaimmista muistoista liittyy mummolani naapurissa olleeseen ponitalliin. Siellä on naurettu ja itketty, makoiltu karsinassa jo kuvissa mainitsemani, Eevan kanssa ja tietäessäni että se kuolee. Olin tuolloin ehkä juuri ja juuri 4-5 vuotias. Viimeisimpänä kuvassa on suht pieni suomenhevonen, jolla ratsastin kun aloitin ratsastuksen uudelleen aikuisena. Olin lähellä jopa kyseisen hepan ostaa eläkepäiville, ja kun hänestä kyselyä tein oli hän jo uuden kodin ehtinyt löytää. Elävästi muistan erään keväisen sunnuntain kun meillä oli tunti pellolla, jossa mentiin laukkaa eri ympyröillä auringon paistaessa. Muistan vain ajatelleeni että tämän onnellisemmaksi ei ihminen varmaan tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti