tiistai 9. lokakuuta 2012

Hässäkkää

Kyllä on Casa Mangustiinan ovi käynyt viikonloppuna ja eilen. Huonekaluja on lähtenyt asunnosta sen verran, että jokaisessa huoneessa kaikuu tällä hetkellä. Isoimmat huonekalut mahtuvatkin yhden käden sormiin laskettavaksi. Vinski tämä ei tunnu haittaavan, on enemmän tilaa riehua ja peuhata, sen mitä tänään alkaneelta yskältään kykenee. Saa nähdä joutuuko tässä eläinlääkärin pakeille vielä ennen toista, jo varattua eläinlääkärin aikaa, jolloin on tarkoitus laittaa leptospiroosi-rokote. Leptospiroosi-rokote (=kuumetauti) ei ole pakollinen, mutta sitä suositellaan laitettavaksi jos koira matkustaa maihin, joissa tartunnat ovat yleisiä. Lisäksi tauti voi tarttua eläimistä ihmisiin, joten ajattelin että miksei tuota laitettaisi. 

"Tavara vähenee, menot paranee"

Tänään kuitenkin Vinskille olisi tulossa kahdeksi yöksi kaveri, Chispa-niminen koira Espanjasta, juurikin tämän perheen hoidosta minne olen matkustamassa. Chispa on tosiaan vain muutaman yön, sillä hänen uusi omistajansa asuu hieman kauempana pääkaupunkiseudulta, ja pääsee vasta muutaman päivän jälkeen hakemaan hänet. Minulla ei ole pieniä (ja välillä vähän isompiakin) koiravieraita vastaan, päinvastoin on mukavaa kun Vinskille tulee leikkikaveri. Tuo Vinskin rakkaus muita koiria (kaikkia muita paitsi mopseja - pikku rasisti! :) on välillä ihan älyttömän liikuttavaa, ja välillä noloa. Ei ole monta yhtä suloista näkyä kuin pieni kasa italiaanoja nukkumassa päällekkäin. Nolo-osuus onkin se kun koiran pitäisi totella ja tulla kutsuttaessa luokse, sanotaanko vaikka juoksu-harjoituksista (ai miten niin tosi tarina!), ja koira vain päättää juosta ympyrää ventovieraiden ihmisten ja koirien ympärillä. Ensi viikonloppuna meillä olisikin epäviralliset maastojuoksukisat Hyvinkäällä, mutta voi olla että jää juoksut juoksematta, jos tuo yskä ei parane. Toisaalta myös pohdin sitä kun juoksurata on aitaamaton, ja paikalla taatusti kymmeniä ja kymmeniä ihmisiä ja koiria - miten ihmeessä tuon pienen kuuraketin saa juoksun/vieheen jälkeen kiinni..



"Vinski ja Vinskin bestikset Reno ja Roni"











1 kommentti:

  1. Uskomatonta, kämpässä kolisevat ovet kuin Alkon ovet Vappuaattona. Onneksi ovien kolina tietää tavarasta eroon pääsemistä ja matkakassan kertymistä.

    Vai on Vinski rasisti, no jos ihmiset niin miksi eivät sitten koiratkin. Ihana tuo alakuva koirakasasta...:)

    VastaaPoista