perjantai 8. helmikuuta 2013

Hyvä fiiwis

Mulla on ollut muutosta lähtien hirveä hässäkkä yrittää saada koti kuntoon, samalla kun käyn töissä, jumpassa ja välillä jopa yritän ehtiä kauppaan asti. Eilen sain viimein korjattua portin, ettei Chica ja Vinski pääse luikkimaan tielle tai naapurin puolelle. Naapuri kun ehti varoittaa oman koiransa tekevän Chicasta jauhelihaa, jos tämä eksyy väärälle puolelle naapurin vahtikoiran aitaa.. Mitä vapautta rakastava Chica ei tietenkään ehtinyt tässä vajaan viikon aikana tehdä, kuin ehkä n. 10 kertaa. Vielä nolompaa on marssia hakemaan koiraa toisten pihalta ja osittain juosta tämän perässä ennen kuin se antaa kiinni.. Muuten naapurit ovatkin oikein mukavia, ja vaikka en heidän espanjaansa hirveästi ymmärrä - puhuttiin eilen kuitenkin ratsastuksesta, minkä varmuudella ymmärsin. Naapurilla tosiaan on 4 hevosta tallissaa, joista 1 "ulkoilee" maahan kiinnitetyssä pitkässä narussa porttini ulkopuolella olevalla alueella. Tämä heppa on on matadorien härkätaisteluissa käyttämä heppa, joka onkin aika "ärhäkkä", jos tuolla sanalla nyt hevosta voi kutsua. Pitänee muistaa ottaa siitä kuva ja esitellä vähän espanjalaisten hevosten pitoa, joka on todella kaukana suomalaisista laiduntamisista ja minimikoon tarhoista..  Mun ilokseni naapuri sen sijaan sanoi että hänellä olisi myös minulle rauhallisempi heppa tallissa, jolla pääsisin ratsastelemaan vaiheessa x (en oikein ymmärtänyt milloin hän tarkoitti), mikä joka tapauksessa kuulostaa ihan huipulta! \o/  Viimein päättyisi yli vuoden kestänyt tauko ratsastamisen kanssa.
 
Speedo aiheutti pientä sydämen tykytystä päättämällä toissapäivänä ettei enää anna avata bensatankin korkkiaan. Tietysti tämä on hyvä  huomata siinä vaiheessa kun tankki on lähes tyhjä. Onneksi sain ajan korjaamolle niin, että pääsin eilen ennen jumppaa käymään siellä, jossa korkin fiksaamiseen meni vaivaiset 5 minuuttia ja yllätys kyllä, ei maksanut mitään! Korjaajasetä lähes loukkaantui kun kysyin paljonko aherrus maksoi, kuulemma noin pienestä työstä ei kuulukaan maksaa (ai miten niin Suomessa ja rannikolla jokaisesta pienestä ruuvin käännöstä pitää jotain maksaa..) Joka tapauksessa sain Speedon taas kuntoon, mikä on tärkeintä! Myös eilinen pilates ja aerobic menivät putkeen, kummallakin tunnilla tuli venyttyä hyviin suorituksiin ja esim. pilates-tunnilla kaikki liikkeet tuntuivat, eli jaksoin keskittyä myös niiden oikeaoppiseen suorittamiseen. Aerobic-tunti oli tällä kertaa uuden koreografian opettelemista, ja alkusähellyksen jälkeen rakastuinkin siihen, tuli tosi vahvat deja vú - fiilikset ajatellen aiempaa "tanssi-uraani" (jos sen voi noin muotoilla.) Lopputunnista väännettiin vielä kunnon rääkki reisille ja pepulle, ja harvoin olen noin makaronijalkaisena mutta onnellisena mennyt kotiin :) Vielä kun uudessa talossa veden lämmitys toimii kaasulla, voi suihkussa olla pitempään kuin tasan tarkkaan max. 7 minuuttia, mikä edellisessä talossa oli lämminvesivaraajan ongelmana.
 
Kaiken kaikkiaan suht hyvä fiilis pitkästä aikaa, ehkä se on ohimenevää harhaa ja viikonloppuna rupean taas kiukuttelemaan ellen saa korjattua velkasuhdettani Nukkumatin kanssa. Tänään pitäisi  ehtiä hoitaa töiden jälkeen vielä auton vakuutusasioita ja lähteä "piipahtamaan" Aloraan (n. 100 km päähän) jeesimään ystävää. Viikonlopuksi ajattelin, että jos sää suosii pesen kaikki koirat, mukaan lukien tieltä muuttaneet Tanjushkan ja Takkutukan kirppushampoolla. On jotenkin kivempi tieto ajatella, ettei kellään olisi sitten varmasti kirppuja, joita kuljetella pitkin ja poikin - kellään tosin ei kirppusyynissä näkynyt mitään, mutta ei vara venettä kaada. Kaapissa olisi myös vielä paketillinen matolääkettä, eli sitäkin voisi harkita jakavansa elukoiden kesken, edellisestä kerrasta kun on jo useampi kuukausi aikaa - eikä todellakaan ole pahitteeksi antaa näille muumioituneiden sammakon syöjille uutta kuuria. True story! Ja ihan vielä tiedoksi, muumioituneet sammakot jäävät kellumaan vessanpönttöön - suosittelen isoa määrää paperia jos meinaatte sen/ne saada alas..
 
Awkward-smile kuten mulla aina on kuvissa, ei oo hävinny Espanjassa minnekään..! :) Hehkeä otos jumpan jälkeen vessassa, otettava oli kun pyyntö tuli toiselta puolen maapalloa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti