maanantai 17. joulukuuta 2012

Hyvä sunnuntai

Paras tapa viettää viikonloppua on ehdottomasti aloitettava sillä että nukkuu pitkään ja heräilee hitaasti. Avaa ikkunaluukut ja kuuntelee sängyssä lintujen omituista lurittelua (ehkä espanjalaiset linnut laulavat espanjaksi ja se kuulostaa hassulta ja erilaiselta). Onneksi minulle on myös suotu nukkumisesta pitävät koirat, joten saa rauhassa heräillä ja kerätä itsensä ylös uutta päivää varten.
Sää Espanjassa on ollut varsinkin marraskuun osalta, todella märkää. Jo se että ilmasto täällä on todella kosteaa tähän aikaan vuodesta vaikeuttaa esim. pyykkien kuivaamista jos aurinko ei paista. Joulukuu on ollut suht sade-vapaata, mutta viileämpää. Siksi olikin positiivinen yllätys että koko viikonlopun oltiin 20 asteen kieppeillä ja sunnuntaina paistoi myös aurinko, mistä innoittamana söin myöhäisen aamupalan ulkona auringossa. Luin hyvää kirjaa, ja nautin auringon säteistä käsivarsilla - nämä ovat niitä hetkiä kun taas muisti miksi sitä muuttikaan tänne ja jätti ystävät ja perheen Suomeen.
Aamun auringonoton ja aamupalan kruunasi, kun "naapuri" laittoi hyvää musiikkia soimaan, niin että se kuului hyvin minullekin asti. Laitoin naapurin sulkuihin siksi koska oikeasti minulla on vain yksi naapuri, aidan toisella puolella asuva leski-papparainen joka laulaa serenadeja avarassa kylpyhuoneessaan, kaiusta päätellen ainakin.. Itse asun vähän kuin vuoren rinteellä "solassa" ja tämä musiikkia soittanut "naapuri" asuu siis solan yläreunalla talo minun taloni suuntaan, joten musiikki kantautuu äärettömän hyvin. Onni on siis että hän soitti hyvää musiikkia, joka sai ääliömäisen hymyn huulilleni ja pysähtymään ja ajattelemaan elämän välillä tarjoavan parastaan.

Coinin Los Angelesista kuitaten,
Mangustiina

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti