tiistai 12. maaliskuuta 2013

...Yllätys

Jokaisella asialla on tarkoituksensa, tai ainakin niin olen monet vuodet yrittänyt itselleni hokea. Monia asioita olen ehtinyt stressaamaan etukäteen täysin turhaan, koska loppupeleissä kohtalo (? tai jokin sellainen) on puuttunut peliin ja poistanut kokonaan mahdollisuuden (Suureen) Valintaan. Valintoja joutuu tekemään päivittäin, ihan huomaamattaankin, mutta ne suuret Valinnat saattavat aiheuttaa monenlaista päänvaivaa, stressiä ja mahdollisia unettomia öitä. Eilen poistui yksi Valinta, jonka kanssa olin painiskellut reilun viikon ajan, kun käytiin Nekun kanssa eläinlääkärissä.
 
Eläinlääkärissä otettiin ensimmäisenä ultrakuva, jolla tarkistettiin mm. pentujen sydämen syke, joka oli ekalla kerralla ollut aivan liian korkea ja viitannut siihen että jotain olisi vialla. Tällä kertaa kuitenkin kaiken todettiin olevan kunnossa. Seuraavana vuorossa oli röntgen, jotta nähtäisiin pentujen määrä. Aiemmin määrästä oli ollut arvioita että niitä on useita, jopa kymmenen. Tästä syystä olin joutunut viimeisten viikkojen ajan pohtimaan onko mitään järkeä/resursseja pitää pentuja ja abortin mahdollisuus oli enemmän kuin vahva vaihtoehto, samoin kuin Chican kanssa päädyin tekemään. Röntgenissä kävi ilmi että Nekulla on vain neljä pentua masussaan, mutta jättipotin räjäytti eläinlääkäri kertomalla että ne syntyvät muutaman päivän sisällä! Näin ollen mahdollisuus aborttiin on poissuljettu eikä minulle jää muuta mahdollisuutta kuin koittaa parhaani mukaan jeesiä toista synnyttämisessä ja lopulta etsimään pennuille hyvät kodit.
 
Nekun pentulaatikko makkarissa, toinen vetää jo sikeitä
 
Alkujärkytyksestä toivuttuani (paitsi etten ole vieläkään toipunut) tuli mieleen n. 100 kysymystä. Olin aiemmin päivällä lueskellut koiran synnyttämisestä, aivan kuin olisin aavistanut miten illalla käy. Ehkä sillä osviitalla että Nekku muistutti pientä virtahepoa, joka näyttää räjähtävän hetkellä minä hyvänsä, oli jotain tekemistä asian kanssa.. Joka tapauksessa eläinlääkäri kertoi tärkeimmät asiat mihin tulee kiinnittää huomiota ja miten toimia itse synnytyksessä. Uskomattominta eläinlääkärin toiminnasta tekee se, että kun hän jo etukäteen tiesi Nekun tarinan, ei hän veloittanut minulta röntgenistä, lääkkeistä eikä itse vastaanottoajasta mitään. Näin ollen lähes 100 € eläinlääkärilasku pieneni reiluun 30 euroon, mikä meinasi saada itseni purskahtamaan itkuun. Espanjalainen (mies)ihminen, joka arvostaa eläimiä ja niiden hyvinvointia näin paljon, ei kovin montaa koko maassa ole. Hän sanoikin, ettei olisi voinut veloittaa enempää kun tiesi että minä en ole koiraa "valinnut" vaan koira valitsi minut ja että hän haluaa auttaa niitä ihmisiä, jotka itse auttavat eläimiä. Lisäksi jos Nekulta loppuu erikoisruoka jota hän tällä hetkellä syö, tulisi minun tulla heille hakemaan sitä lisää, lahjoituksena kuten aiempikin säkki. Mitä tähän voi sanoa? Ei tämä maa ihan läpimätä eläinten kannalta näköjään olekaan..
 
Nyt onkin sitten jännät paikat, kun odottelen hengittämättä ensimmäisiä merkkejä synnytyksen alkamisesta. Todennäköisesti kun näin teen, niin Nekku päättää tehdä poikaset kun olen esim. töissä tai niin sikeässä unessa valvottuani muutamia öitä pentulaatikkoa tuijottaen. Jouduin jo viime yönä menemään tarkistamaan onko Nekku kunnossa kun alkuyön kuorsauksen sijaan, toinen olikin hiljentynyt nukkumaan ääneti. Pentulaatikko, eli paikallisesta marketista hakemani pahvilaatikko, sijoittui makuuhuoneeseeni jonne Nekku sai täyden rauhan, Vinskin ja Chican jouduttua olohuoneeseen toistaiseksi. Voi olla että blogin kirjoitukset tulevatkin nyt olemaan aika pentu/koirapainotteisia muutaman kuukauden ajan.. :)
 
Nekku the Virtahepo ♥

* muokattu klo 10.11 - Kuva lisätty + unohtui kertoa että nyrjäytin aamulla nilkka oikein huolella, säikähtäessäni roskiksilla että astuin rotan päälle, ah kuinka loogista! Onhan se toki mielenkiintoisempaa kun en pääse kunnolla kävelemään ja jos pennut päättävät syntyä tänään..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti