tiistai 2. huhtikuuta 2013

Myöhäisesti, Feliz Semana Santa!

Myöhäisesti hyvää päästäistä kaikille, ja kun on kuravedetkin jo eilen juotu niin olen sitten tuplasti myöhässä päivitysteni kanssa.. Noh, pääasiahan on toki että edes jälkikäteen saan jotain aikaiseksi. Pääsiäisen aloitti ihan loistava kesäinen sää, varjossa rapsakat 25 astetta, minkä voi mainita oikeasti jo tarkoittavan kesälukemia, tarkistin Vinski-nimiseltä mittariltani.

Jos Vinski läähättää, on oikeasti lämmin
 
Pitkäperjantain kulutin suurimmaksi osaksi Álorassa, jossa oli Andaluciassa kuuluisaksi noussut pääsiäiskulkue. Olin etukäteen suhtautunut vähän varauksella kun tiesin että pääsiäisen olevan uskonnollinen pyhä (mikä sivistyksen taso!) ja espanjalaisten hartaita katolisia, itseni ollessa vähemmän harras.. Omaksi yllätyksekseni tunnelma paikan päällä oli kuitenkin ihan huikea! Ihmiset olivat hyvällä tuulella, osalla oluttölkit kädessä, toisilla taas lapset olkapäille aseteltuna. Itse kulkue rumpuineen, torvineen ja mumina-lauluineen (ehkä joku toinen fiksumpi tietäisi tälle paremman/oikeamman termin)  sai itselleni käsikarvat pystyyn. Jeesus ja Maria oli sijoitettu erillisille isoille kultaiselle ja hopeiselle alustalle, jota kantoi, yllätysyllätys, naiset! Vain jyrkissä (oikeasti todella jyrkissä) mäissä miehet tulivat tilalle, mikä tosin sekin oli välillä hazardin näköistä, varsinkin siinä vaiheessa kun mekin käveltiin hetki heidän edellään. Patsaat kulkivat tietyn määrän askelia eteenpäin ja tietyn määrän taaksepäin, joten kulkueen meno olikin tooodella hidasta ja kesti tuntikausia. Silti jatkuvasti ihmiset jaksoivat huudella kannatus ja eläköön!-huutojaan. Aivan mahtavaa että pääsin osaksi tätä!
 

Maria, joka vei voiton omassa mielessäni Jeesuksesta.


Kaiken ikäiset mukana


Sitten päästiinkin mun lemppariosioon, en siis ollut tajunnut etukäteen että kulkueessa olisi mukana  muukalaislegioonalaiset ja laskuvarjo(?)jääkärit. Käsittämättömän taitavaa aseiden käsittelyä, ja nämä tyypit veti kunnon shown aina parinkymmenen metrin välein kuten nyt kulkueessa oli hieman pakko tehdä. En tiedä syytä miksi nämä olivat mukana (ovat kuulemma joka vuosi) kun perinteisesti ajatellen muukalaislegioona ja pääsiäinen eivät ehkä ole ensimmäinen obvious pari.. Joka tapauksessa heidän läsnäolonsa karisti sitä vähäistäkin vakavamielisyyttä kulkueesta, mitä tosin ei varmaan voi sanoa olevan valtavasti kun itse patsaiden kantajatkin kulkivat olut toisessa kädessä..
 
 
Jääkäreistä en valitettavasti saanut hyviä kuvia :(
 
..Keskitytään siis muukalaislegioonalaisiin..
 
 
Legioonan johtaja
Legioonalaisten takana soittajat



 
Lopulta tuntikausia kestäneen kulkueen jälkeen, kokoontuivat kaikki mukaan lukien kulkueen tähdet pienelle aukiolle, Maria-patsaan kotikirkon eteen. Aukiolla patsaat kulkivat vielä parit kunniakierrokset, jonka jälkeen asettuivat vastakkain ja kantajat, uskomatonta kyllä heittelivät näitä kuljetettavia ilmaan! Tässä vaiheessa suurin osa ihmisistä oli jo vähintäänkin pienessä hiprakassa, ja oli hieman riskialtista touhua näitä heitellä ilmaan sankan väkijoukon keskellä. Mitään ei kuitenkaan sattunut, ja lopulta kantajat lähtivät juosten viemään Jeesusta ison mäen/vuoren päällä olevaan linnaan. Tämän jälkeen kaikki painuivat jokaiseen auki olevaan ravintolaan ja pubiin hakemaan lisää juomista ja syömistä. Jokseenkin erilainen pääsiäinen.. Lisää (parempia) kuvia koko kulkueesta löytyy täältä
 
Jeesus ja Maria kohtaavat aukiolla viimeisen kerran tälle vuodelle
 
Kun tästä joukkohurmoksesta oli toivuttu, se nimittäin tarttui sillä sekunnilla kun pääsi väkijoukkoon, lähdettiin takaisin Coinin suuntaan ja tekemään illallinen. Ensimmäistä kertaa olin ostanut yhdessä ystäväni kanssa oikeaa lammasta, ja tätä sitten pakerrettiin tuntikausia yhdessä mozzarellasalaatin, improvisoidun rahkajälkiruuan ja roseviinin kera. Hauskin ja erilaisin pääsiäinen mitä hetkeen muistan :)
 
Pitkään viikonloppuun mahtui pääsiäis-ilottelun lisäksi paljon koirien kanssa puuhailua. Kulunut viikko oli ollut todella kiireinen, joten oli ihan mukavaa kun sai otettua aikaa takaisin ja puuhastella karvaturrien kanssa. Agilityä tuli vedettyä kahden päivän aikana 10 tuntia yhteensä, kumpanakin 5 tuntia, toki sisältäen pienen jäätee-tauon ;) Toisena päivänä räpsittiin myös kuvia, kovin montaa edustuskelpoista ei itsestäni löytynyt, joten laitan muutaman itse räpsimäni, suht onnistuneen otoksen. Ensi kerralla muistan laittaa jonkun muun kuin olkaimettoman topin kun Eva innostui tekemään hurjan nopean 20 esteen radan, juokse siinä sitten niin lujaa kuin jaloista pääset koiran perässä..
 
Tomtom (Tom), sai mut jostain syystä nauramaan kesken radan
Lee viimeisellä esteellä
Noita
3 kg painava taskuraketti Blues
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lentävä italiaano
 
Ensi viikonloppuna onkin tuolla meidän kentällä viralliset agilitykisat, jonne lupauduin talkoohommiin ja kuvailemaan menoa. Oma ohjaajani Eva osallistuu muutaman koiran mm. italiaano Bluesin kanssa, ja oli kovasti jo tyrkkimässä minuakin osallistumaan, olen kuulemma kehittynyt hänen mielestään todella nopeasti. Tähän väliin voikin vetää rankan punastumisen ja kiittää aiempaa hevosharrastustani, joka on avittanut  ainakin 110 % verran muistamaan radat ja ymmärtämään koirien liikeratoja. En tosiaan lupautunut näin lyhyellä harjoittelulla, joten taidan vain olla talikon varressa ja nostella esteitä :) Vinski ja Chica olivat kummatkin sunnuntaina myös harjoittelemassa, tällä kertaa takajalkojen käyttöä juoksutunnelissa, eli muistaakseni 6 estettä oli asetettu suoralle linjalle. Enemmän ja vähemmän yllättäen Vinski the Kenguru selviytyi tästä loistavasti. Sen jälkeen olikin kiva löhöillä kotona, toisten käyttäessä löhöämiseen sohvaa ja toiset laijotoveria.
 
Maailman suloisin nappinenä <3
 
Chicalla tyypillinen naisten lantio, näyttää levemmältä kuin onkaan..
  
Omasta pöllähtäneestä ilmeestä ja sekalaisesta tukastani huolimatta, haluan jakaa tämän otoksen. Chica aiemmin siis harrasti autossa hattuhyllylle kiipeämistä, josta tämä näki hyvin joka suuntaan. Tämän kiellettyäni, lähinnä koska Guardia Civil ei juurikaan arvosta irtonaisia koiria hattuhyllyillä, Chica keksi matkustaa näin:
 
Maisemat on nähtävä, tavalla tai toisella
Vielä viimeiseksi laitetaan päivitetyt kuvat vauvoista, huikeassa reilun viikon iässä. Cuteness alert!
 
Alma, tytölle on ilmestynyt valkoinen piirto kasvoihin
Aino, hänelle myös ilmestynyt valkoista vähän joka puolelle..
Anna
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti